Onze missie is het geven van advies over beleid om Jeugd & Wmo te verbeteren. Samen proberen we te zorgen dat Jeugd & Wmo aansluit bij de cultuur en behoefte van de inwoners die gebruik (gaan) maken van de jeugdhulpverlening en wmo. Dit doen we door in gesprek te gaan met inwoners, de gemeente Arnhem en professionals in de wijk en daarbuiten.
Hieronder kunt u zien wie in de adviesraad zitten.
Elvira Flaton
Voorzitter
Themagroep Wmo
Luuk Dopper
Penningmeester
Themagroep Wmo
Anja Lunstroot
Themagroep Jeugd
Als zorgcoördinator kreeg ik te maken met een kwetsbare doelgroep die tóch veel kon bereiken met specifieke aandacht en ondersteuning. Hierbij kwam ik regelmatig in contact met de gemeente, jeugdhulpverlening en andere instanties. Het doet mij goed regelmatig oud-leerlingen tegen te komen die een baan, een gezin en een positief zelfbeeld hebben.
Binnen de adviesraad wil ik mij inzetten voor het wegnemen van belemmeringen zodat de kansen die geboden worden, ook daadwerkelijk bereikbaar zijn.
Maxine Pritchard
Themagroep Wmo
Tachtig jaar geleden zette een aantal Engelse familieleden zich tijdens de oorlog in voor de stad, waar ik toevalligerwijs jaren later ben beland. Deze historische connectie is voor mij erg speciaal; ik voel me gecommitteerd aan Arnhem.
Jarenlange interne ervaring in de Jeugd en WMO zorg zijn onlosmakelijk verweven met de persoon die ik nu ben. Hoewel niet altijd positief, hoop ik vanuit deze kennis een bijzondere bijdrage te kunnen leveren aan de adviesraad.
Mijn motivatie is gestoeld op het vormen van een brug tussen dit perspectief en de vergadertafel. Soortgelijke werkervaring mocht ik eerder met veel plezier opdoen bij de cliëntenraad van een zorgaanbieder uit de regio.
Naast mijn werk bij de adviesraad studeer ik in mijn eigen tijd psychologie. Niettegenstaande het feit vooralsnog niet over diplomering te beschikken, hoop ik tijdens mijn werk voor de adviesraad (met een slag om de arm) hier enige wijsheid uit te putten 😉.
Een warme groet!
Sigrid Breij
Themagroep Jeugd
Mijn werkzame leven heeft vanuit diverse functies, grotendeels in het teken gestaan van ondersteunen
van mensen met een verstandelijke beperking en ouderen. Met daarbij het lidmaatschap in cliëntenraden
maakt, dat ik interesse heb in de (politieke) ontwikkelingen van het zorglandschap en het sociale domein. Ik ben mij er daardoor ook van bewust dat er flinke uitdagingen liggen voor de lokale politiek en de
adviesraad met betrekking tot de WMO en de jeugdhulpverlening.
Iedere inwoner doet ertoe en iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Zelf maak ik door een
lichamelijke beperking gebruik van een aantal WMO-voorzieningen. Ik vind het een mooie en eervolle
taak, om vanuit mijn ervaringen te mogen samenwerken en meedenken in de adviesraad over onder andere de uitdagingen. Dit met als doel, om de belangen te behartigen van alle inwoners van de gemeente.
Ruud van Toor
Themagroep Wmo
Ik heb ruime kennis en ervaring op het gebied van jeugdzorg en WMO. Deze wil ik inzetten in Arnhem om goede adviezen te geven over oplossingen in het netwerk en in de vorm van voorliggende- en maatwerkvoorzieningen. Dit met het oog op het sociaal welzijn van mensen, jong en oud, die een hulpvraag hebben en vooral om de positie en zelfredzaamheid van kwetsbare mensen te vergroten.
Mohamed Hakem Elahi
Themagroep Wmo
Na mijn opleiding tot Sociaal Agogisch werker heb ik veel in de hulpverlening gewerkt door de hulpbehoevende burger in zijn kracht te zetten, zodat hij weer grip en regie in zijn eigen bestaan kan nemen. Ik geef je geen vis, maar ik leer je om te vissen.
Mijn levenswandel is altijd in het teken geweest mijn medemens de helpende hand te bieden, Zijn het sociaal zwakkeren die aan de rand van de samenleving leven, het kind die ik uitdaag onderwijs te volgen, ouders richting geven in het verantwoord opvoeden van hun kinderen door de juiste hulp hiervoor in te schakelen. In mijn huidige functioneren begeleid ik jonge asielzoekers een (veilige) woon-en leefomgeving te creeëren waar ze een waardige lid van de Nederlandse samenleving worden. Het begint met het bieden van oprechte aandacht en het geven van oprechte nabijheid.
Ik neem mijn verantwoordelijkheid en durf mensen ook op hun eigen inzet aan te spreken. Het maken van verbindingen tussen burgers en organisaties is iets waar ik veel voldoening uit haal. Mijn opgedane kennis en ervaringen in maatschappelijke thema’s ga ik inzetten om met een open houding en nieuwsgierig blik naar vraagstukken te kijken om gezamenlijk tot een verfijning te komen.
Als u mij ziet, spreek mij gewoon aan. Ik wil u graag ontmoeten.
Roberta Hofman
Themagroep Wmo
Ik ben getrouwd en we hebben één zoon en vijf dochters, die inmiddels allemaal volwassen zijn. Tijdens hun schooltijd heb ik me altijd ingezet voor de verschillende scholen, en daardoor een vrij goed zicht gekregen op de zaken die spelen in het onderwijs. Ik wil me er graag voor inzetten dat alle kinderen eerlijke kansen krijgen en zich op hun eigen manier kunnen ontwikkelen. De toekomst van de maatschappij begint immers bij de kinderen.
Daarnaast heb ik in mijn privéleven, als mantelzorger en doordat ikzelf met een beperking te maken kreeg, ook kennis mogen maken met de problemen die er spelen voor ouderen en mensen met een beperking. Ik wil me er heel graag voor inzetten dat ook deze mensen zo goed mogelijk mee kunnen doen in onze maatschappij.
Ik zie de uitdagingen die er op het terrein van Jeugd en WMO liggen, en hoop dat ik via de adviesraad een bijdrage kan leveren aan het oplossen van de vraagstukken. Het is mijn droom dat alle Arnhemmers op hun eigen manier kunnen meedoen in deze stad, en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.
Jessica Exterkate
Themagroep Jeugd
Ik ben Jessica Exterkate, geboren en getogen in Nijmegen. Ik woon sinds enkele jaren in Arnhem. Ik ben opgevoed met de notie dat het niet altijd eerlijk verdeeld is in deze wereld. En dat het daarom belangrijk is er voor diegenen te zijn die dat nodig hebben.
Als alleenstaande moeder van nu drie volwassen kinderen werd en word ik mij steeds meer bewust dat ouderen kennis, wijsheid, geleerde lessen en jongeren nieuwe lessen en onze toekomst vertegenwoordigen. En dat wij dit potentieel mogen samenbrengen in beleid dat oog en oor heeft voor het complete plaatje. Met als doel zoveel mogelijk mensen binnen hun mogelijkheden en met de juiste steun een gewaardeerd onderdeel van onze maatschappij te laten zijn. Daarvoor is het heel belangrijk de persoonlijke verhalen, woorden, gevoelens uit de praktijk op te halen, mee te nemen en juist te vertalen.
Zelf ben ik als Jobcoach werkzaam in het Sociaal Domein, Werk & Inkomen. Een rol die mij goed past en ik met veel (com)passie vervul. Vanuit werk en persoonlijke ervaring ben ik betrokken en begaan bij beleidsvoering van het Sociaal Domein met oog voor de individuele mens en de menselijke maat(schappij). Dagelijks heb ik in mijn werk te maken met schrijnende verhalen van kwetsbare groepen mensen die vanuit beleidsvoering vaak onbedoeld tussen wal en schip raken. Dit daagt mij uit in mijn creativiteit en pro activiteit om vanuit goede communicatie en samenwerking elkaar te blijven zien en betrekken. Die uitdaging ga ik niet uit de weg en daar sta ik voor. Voor de (nog) niet gehoorde verhalen van juist de kwetsbaren en ‘onzichtbaren’ wil ik een stem zijn als lid van de Adviesraad WMO & Jeugd.
Mijn motto is: “Mensen ontmoeten is de wereld door hun ogen zien; hun sterktes, zwaktes en behoeften en daar ontstaat de werkelijke verbinding, het begrip en de compassie.”
Rosanne Sluiter
Themagroep Jeugd
Eind 2022 verhuisde ik met mijn gezin terug naar Arnhem en ging ik op zoek naar een manier waarop ik mijn expertise zou kunnen inzetten binnen de gemeente, waarbij de uitdagingen binnen de voorschoolse sector mij in het bijzonder aanspreken. Deze sector heeft met de ophanden zijnde verbreding van de toegankelijkheid een onrustige periode in het verschiet. Daarbij zullen ongetwijfeld nieuwe vragen en wensen naar voren komen die vertaald kunnen worden in hoogwaardige oplossingen.
Ineke Slagter
Themagroep Wmo
In 1982 ben ik na mijn studie in het mooie Arnhem gaan werken en wonen. Betrokkenheid bij Zorg en Welzijn is een rode draad door mijn werkzame leven. De kennis en ervaringen die ik in verschillende rollen heb opgedaan bij GGD’en (waaronder voor de regio Arnhem), ziekenhuis-, ouderen- en gehandicaptenzorg, onderwijs en bij gemeenten zet ik vol overgave in bij de adviesraad. Als manager van de voorlopers van het CIZ en de Sociale Wijkteams Arnhem, heb ik aan de wieg gestaan van de veranderingen in het sociaal domein. Het is en blijft een grote uitdaging voor iedereen om de Wmo en de Jeugdwet voor inwoners goed uit te voeren. Zowel de jeugd als alle andere inwoners worden geconfronteerd met complexiteit in de hulp en zorg die zij nodig hebben.
Voor mij zijn vertrouwen en samenwerken basisvoorwaarden om met elkaar het juiste te doen. Begrip en respect voor ieders belangen zijn terug te zien in mijn benadering van de thema’s waar we vanuit de adviesraad bij betrokken worden of zelf actief een adviesrol oppakken.
Binnen de adviesraad draag ik graag mijn steentje bij aan de kansengelijkheid van alle inwoners wanneer het gaat om de hulp en zorg die zij nodig hebben.
Ruud Hermans
Themagroep Jeugd
Vanaf 1976 ben ik buiten Arnhem werkzaam geweest in het basisonderwijs, tot 1991 als groepsleerkracht, daarna tot mijn pensioen in 2020 als directeur.
Uitspraken als “Kinderen krijgen dezelfde kansen om zich te ontwikkelen” en “Kinderen zijn de toekomst” geven aan hoe belangrijk het is dat kinderen in een veilige situatie kunnen opgroeien. De werkelijkheid laat zien dat dit niet altijd het geval is…..
Lid zijn van de adviesraad biedt mij de mogelijkheid me in te zetten op verschillende gebieden die met jeugd en onderwijs te maken hebben.
Agnes Weijmer
Themagroep Jeugd
In mijn werkend leven ben ik altijd actief geweest binnen de hulpverlening. Ik heb intensief gewerkt in een project met gezinnen, de vrouwenopvang en het algemeen maatschappelijk werk. Met een afgeronde opleiding systeemtherapie was ik in de gelukkige omstandigheid mijn werk als maatschappelijk werker te kunnen combineren met systeemtherapie. Het is een unieke combinatie. Als maatschappelijk werker kijk je vooral in het hier en nu en hoe je situaties concreet en praktisch kunt veranderen. Als systeemtherapeut kijk je meer naar patronen, hoe situaties zijn ontstaan en hoe je constructief een nieuwe beweging in kunt zetten.
De laatste 5 jaar van mijn carrière heb ik als wijkcoach in Opheusden aan het begin gestaan van de transitie van de Jeugdwet en de WMO. Daarvoor had ik al meegedraaid in een experimenteel jaar, ter voorbereiding op deze transitie. Eerst werkend voor de WMO en Jeugdwet samen heb ik me later meer op de Jeugdwet gericht, waar we ook intensieve samenwerking met de scholen hebben opgezet. Omdat alles vanaf het begin moest worden opgebouwd heb ik bij veel aspecten van het beleid mee kunnen denken. Samen met mijn directe collega’s hebben we vorm kunnen geven aan de uiteindelijke structuur. Het waren enerverende, boeiende, maar ook stressvolle jaren.
Mijn professionele achtergrond is ook de reden waarom ik voor de Adviesraad heb gekozen. Het lijkt me interessant (zijdelings) mee te werken aan de doorontwikkeling van deze transitie en ik vind het bijzonder zinvol dit te doen vanuit het cliëntperspectief.
Persoonlijk, als ‘oudere’, niet werkende senior kies ik er bewust voor energiek bezig te blijven met mijn passie: hulpverlening aan kinderen en volwassenen. Als ik hieraan nog een klein steentje kan bijdragen, doe ik dit met veel liefde en plezier.
Laura van Hofwegen
Ambtelijk secretaris / Onafhankelijk ondersteuner
Ik ben geen lid van de raad en neem dus niet deel aan oordeel- en besluitvorming.
Wilma van Klinken
Themagroep Jeugd
Ik ben moeder van vier kinderen, waarvan er twee (1997 en 1999) al op zichzelf wonen. Eén dochter (2007) woont volledig bij mij en mijn jongste dochter (2010) met Downsyndroom woont op een woonvoorziening in Aalsmeer, zij is in de weekenden en de vakanties bij ons thuis.
In het dagelijks leven ben ik Adviseur en doe voornamelijk opdrachten op het raakvlak van de Bedrijfsvoering en de Informatievoorziening bij gemeenten. Daarvoor heb ik drie jaar als locatiemanager gewerkt, bij een kleine Jeugdzorgorganisatie met als doelgroep thuiszitters en jongeren zonder startkwalificatie (12-28 jaar).
Door mijn werk en onze persoonlijke situatie ben ik door de jaren heen ervaringsdeskundige geworden op het gebied van de procesessen – en daarbij ook van de knelpunten en uitdagingen – in de keten van samenwerkende partijen zoals gemeente, scholensamenwerkingsverbanden en (jeugd-) zorgaanbieders.
Ik wil mij binnen de Adviesraad inzetten voor het luisteren naar en het hebben van contact met de inwoners van Arnhem om zo hun stem te vertegenwoordigen in de adviezen die ons gevraagd worden.
Demet Koyuncu
Themagroep Jeugd
Mijn keuze om deel uit te maken van de Adviesraad Jeugd en WMO komt voort uit mijn diepe passie voor het verbeteren van het welzijn van onze jeugd en kwetsbare burgers. Dagelijks zie ik hoe de dynamiek en diversiteit van onze stad invloed hebben op het leven van haar inwoners, wat mijn betrokkenheid alleen maar heeft versterkt.
Na mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening ben ik in 2010 gaan werken binnen het sociaal domein, met een focus op werk en inkomen als consulent en de laatste jaren ook als projectleider. Mijn professionele achtergrond heeft me waardevolle inzichten gegeven in de diverse uitdagingen waarmee onze jeugd en kwetsbare burgers te maken hebben. Ik heb ervaring met de doelgroep van jongeren tot jongvolwassenen en de meest kwetsbare groepen, en ik werk samen met verschillende partijen zoals werkgevers, wijkteams, WMO en schuldhulpverlening. Deze samenwerkingen hebben me geleerd hoe belangrijk het is om een brug te slaan tussen de behoeften van de bewoners en het bredere beleidskader.
Ik kijk ernaar uit om me binnen de Adviesraad in te zetten en samen met een toegewijd team te werken aan een beter welzijn voor iedereen in onze mooie stad.