Bezoek demissionair minister Carola Schouten aan gemeente Arnhem

Op uitnodiging van OKO Arnhem (Overleg Kerken en Overheid) bracht demissionair minister Carola Schouten, op maandag 30 oktober 2023, een kort bezoek aan de wijk Malburgen in Arnhem. 

Carola Schouten werd ontvangen door wethouder Mark Lauriks (Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken) en Erik Dannenberg (voorzitter Divosa). 

De Adviesraad Werk & Inkomen was ook aanwezig en heeft de mimister gevraagd naar de huidige werkonzekerheid, dat er aandacht komt voor het feit dat men, anders dan nu, vroeger na een proeftijd van een maand een vaste aanstelling kreeg en stappen kon gaan maken, waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook die stap durfden te wagen. 

Zij verzekerde ons dat dit op haar netvlies staat en haar volle aandacht heeft en dat dat ook geldt voor haar opvolger; streven naar minder flexwerken en naar het creëren van meer zekerheden voor ZZP’ers.  

Wij hebben haar bedankt voor bovenstaande omdat wij menen dat goede werkvoorzieningen en een (vaste) baan met overzicht op inkomsten en uitgaven, bijdraagt aan het bestrijden van armoede.